Превозването на дълбоко замразени храни и продукти при температура от -18°С до -25°С гарантира запазването на хранителните стойности на продуктите до момента на използването им.

 

Дълбоко замразени храни и продукти до -18°С градуса инактивира всякакви микроби – бактерии, дрожди и плесени, намиращи се в храната. Веднъж размразени обаче тези микроби могат отново да се превърнат в активни и да започнат да се умножават при подходящи условия и да достигнат до нива, които могат да доведат до хранително отравяне. Поради тази причина е много важно правилното съхранение и превозване на този вид продукти, за да не се допуска размразяването им до момента на тяхното използване.

 

Храните и продуктите, които се съхраняват постоянно на -18°С винаги ще бъдат безопасни. Замразяването запазва храната безопасна, тъй като при този процес се забавя движението на молекулите, при което микробите преминават в т. нар. “спящ етап”. Замразяването запазва продуктите за продължителни периоди от време, тъй като това предотвратява развитието на микроорганизми, които предизвикват развалянето на храната.

 

КА Транспорт разполага с хладилни транспортни средства, оборудвани с висококачествени хладилни агрегати и най-нови технологии за контрол на температурата, които поддържат както отрицателни, така и положителни температури. Извършването на доставката от нашия екип гарантира, че охладени или замразени стоки се поддържат в правилната температура през целия процес от товаренето до крайната доставка.