Uncategorized

 

ГЕРБ внесоха промени в Закона за пътищата, които касаят въвеждането на ТОЛ системата.

На брифинг Александър Ненков обясни, че от 1 март 2020 г. ще започне събирането на таксите. Таксуването обхваща всички пътища, както обясни той.

След срещи с всички заинтересовани страни се е стигнало до решение без таксуване да са третокласните пътища и част от второкласните.

Заради проблема с електронните винетки законово се регламентира събирането на таксите да е от началото на следващата година. Това обаче, както обясни Ненков, е крайният срок. на таксите може да започне и по-рано събирането. Но този срок няма да може да бъде удължаван повече от 1 март 2020 г.

Припомняме, при официалното представяне на готовността за въвеждане на тол системата зам.-министър Николай Нанков изрази надежда, че няма да се повторят трудностите като при въвеждането на електронната винетка.

На 16 август ще стартира реалното тестване на тол системата на терен. До два месеца се очаква да станат ясни и крайният ѝ обхват и тарифите. Предвиждат се три начина за тол таксуване – маршрутна карта, GPS тракери и бордови устройства. На 3 юли пък ще се състои нова среща с превозвачите, на която ще бъдат обсъдени тарифите.

 

Източник: news.bg            Снимка: Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувай коментар